A do të dal e vërteta për dënimet e shqiptarëve për “terrorizëm” në Maqedoni

 
 

A do të dal e vërteta për dënimet e shqiptarëve për “terrorizëm” në Maqedoni

Përgjimet a do të nxjerrin të vërtetën për dënimin e dhjetërave të rinjve shqiptarë përmes proceseve të dyshuara dhe të montuara.

Në Maqedoni burgjet janë duke vluar nga numri i madh i të dënuarve shqiptarë me dhjetëra vite burg e deri në burgim të përjetshëm të dënuar me vepra penale për terrorizëm, informon agjencia e lajmeve INA.

Dënimet e shqiptarëve mbeten drakonike, lidhur me rolin që kishin Gjykatat e Shkupit, posaçërisht te ata që konsiderohen si raste të montuara.

Viktima të këtyre proceseve politike që vërshuan pas vitit 2001, menjëherë pas konfliktit futën nëpër burgje qindra ish-pjesëtarë të Ushtrisë Çlirimtare Kombëtare (UÇK).

Opinioni i gjerë mirë i din dënimet për civilët e Brodecit, Sopotit, dënimi i ish-pjesëtarëve të UÇK-së për vënien e bombave në Kumanovë dhe hekurudhën që lidhet me Serbinë, dënimi me burgim të përjetshëm për dy qytetarë të fshatit Haraçinë, dënimi për ish-pjesëtarët e Rakovecit, dënimi i ish-pjesëtarit të UÇK-së nga Tetova, Ibrahim Sulejmani, gazetarin kumanovar Agim Behluli i dënuar po ashtu për terrorizëm, por edhe shumë raste të tjera që kanë çuar në burg kryesisht ish-pjesëtarët e UÇK-së.

Rexhail Qerimi (41) nga fshati Opajë të Kumanovës, Agim Islami (27) nga fshati Rashçe të Shkupit, dhe Almir Drlanjin (31) nga Shkupi më 30 prill 2010 u dënuan me burgim të përjetshëm, ndërsa Ramadan Shaqiri, i akuzuari i katër për dhënien e ndihmës është akuzuar me gjashtë vite burg. Rexhail Qerimi, Agim Islami dhe Ramadan Shaqiri kanë qenë ish-pjestarë të UÇK-së, mirëpo ata në gjykatë kanë pohuar se asnjëherë nuk janë njohur, raporton agjencia e lajmeve INA.

Kësaj i shtohen edhe listat e MPB-së për aktivistë dhe personalitete politike nga diaspora, të cilët me vite nuk guxojnë të vijnë në Maqedoni, për shkak të fletëarresteve nga autoritetet e Shkupit.

Rastet me dënime të larta janë ato të Sopotit me rreth 200 vjet burg, Brodecit me 192 vjet burg, ish-pjesëtarët e Kumanovës e Shkupit për shpërthimet e vitit 2003 në Kumanovë dhe Likovë.

Shumica e të dënuarve që po dergjen nëpër burgjet e vendit janë kryesisht ish-pjesëtarë të UÇK-së.
Përveç vuajtjes së tyre nëpër burgje, familjet e tyre po pësojnë rëndë duke mos qenë të ndihmuar dhe duke u lënë në harresë. Shumica e pjesëtarëve të familjeve kanë ndërruar jetë, për shkak të dhimbjes së tyre për fëmijët e tyre.

Ekspertët e drejtësisë, shprehen kundër këtyre dënimeve kaq të mëdha, dhe e udhës sipas tyre, është, “që të kërkohet rishqyrtimi i lëndës te shumica e rasteve”.

Revolta e familjeve dita ditës po shtohet dhe se janë paralajmëruar masa radikale në kërkim të përsëritjes së rasteve që kanë të bëjnë pas përfundimit të konfliktit të vitit 2001, ku janë të dënuar shumica e ish-pjesëtarëve të UÇK-së.

Përgjimet e fundit mund të nxjerrin në shesh shumë prapaskena dhe procese të montuara të përgaditjes së këtyre skenareve dhe dënimeve drakonike të ish-pjestarëve të UÇK-së. Familjarët e të dënuarëve presin që të dal e vërteta, sepse ata janë të bindur se bëhet fjalë për procese të montuara dhe për pafajësi të djemëve të tyre. WEB_CAJLE

„A do të dal e vërteta për dënimet e shqiptarëve për “terrorizëm” në Maqedoni

Përgjimet a do të nxjerrin të vërtetën për dënimin e dhjetërave të rinjve shqiptarë përmes proceseve të dyshuara dhe të montuara.

Në Maqedoni burgjet janë duke vluar nga numri i madh i të dënuarve shqiptarë me dhjetëra vite burg e deri në burgim të përjetshëm të dënuar me vepra penale për terrorizëm, informon agjencia e lajmeve INA.

Dënimet e shqiptarëve mbeten drakonike, lidhur me rolin që kishin Gjykatat e Shkupit, posaçërisht te ata që konsiderohen si raste të montuara.

Viktima të këtyre proceseve politike që vërshuan pas vitit 2001, menjëherë pas konfliktit futën nëpër burgje qindra ish-pjesëtarë të Ushtrisë Çlirimtare Kombëtare (UÇK).

Opinioni i gjerë mirë i din dënimet për civilët e Brodecit, Sopotit, dënimi i ish-pjesëtarëve të UÇK-së për vënien e bombave në Kumanovë dhe hekurudhën që lidhet me Serbinë, dënimi me burgim të përjetshëm për dy qytetarë të fshatit Haraçinë, dënimi për ish-pjesëtarët e Rakovecit, dënimi i ish-pjesëtarit të UÇK-së nga Tetova, Ibrahim Sulejmani, gazetarin kumanovar Agim Behluli i dënuar po ashtu për terrorizëm, por edhe shumë raste të tjera që kanë çuar në burg kryesisht ish-pjesëtarët e UÇK-së.

Rexhail Qerimi (41) nga fshati Opajë të Kumanovës, Agim Islami (27) nga fshati Rashçe të Shkupit, dhe Almir Drlanjin (31) nga Shkupi më 30 prill 2010 u dënuan me burgim të përjetshëm, ndërsa Ramadan Shaqiri, i akuzuari i katër për dhënien e ndihmës është akuzuar me gjashtë vite burg. Rexhail Qerimi, Agim Islami dhe Ramadan Shaqiri kanë qenë ish-pjestarë të UÇK-së, mirëpo ata në gjykatë kanë pohuar se asnjëherë nuk janë njohur, raporton agjencia e lajmeve INA.

Kësaj i shtohen edhe listat e MPB-së për aktivistë dhe personalitete politike nga diaspora, të cilët me vite nuk guxojnë të vijnë në Maqedoni, për shkak të fletëarresteve nga autoritetet e Shkupit.

Rastet me dënime të larta janë ato të Sopotit me rreth 200 vjet burg, Brodecit me 192 vjet burg, ish-pjesëtarët e Kumanovës e Shkupit për shpërthimet e vitit 2003 në Kumanovë dhe Likovë.

Shumica e të dënuarve që po dergjen nëpër burgjet e vendit janë kryesisht ish-pjesëtarë të UÇK-së.
Përveç vuajtjes së tyre nëpër burgje, familjet e tyre po pësojnë rëndë duke mos qenë të ndihmuar dhe duke u lënë në harresë. Shumica e pjesëtarëve të familjeve kanë ndërruar jetë, për shkak të dhimbjes së tyre për fëmijët e tyre.

Ekspertët e drejtësisë, shprehen kundër këtyre dënimeve kaq të mëdha, dhe e udhës sipas tyre, është, “që të kërkohet rishqyrtimi i lëndës te shumica e rasteve”.

Revolta e familjeve dita ditës po shtohet dhe se janë paralajmëruar masa radikale në kërkim të përsëritjes së rasteve që kanë të bëjnë pas përfundimit të konfliktit të vitit 2001, ku janë të dënuar shumica e ish-pjesëtarëve të UÇK-së.

Përgjimet e fundit mund të nxjerrin në shesh shumë prapaskena dhe procese të montuara të përgaditjes së këtyre skenareve dhe dënimeve drakonike të ish-pjestarëve të UÇK-së. Familjarët e të dënuarëve presin që të dal e vërteta, sepse ata janë të bindur se bëhet fjalë për procese të montuara dhe për pafajësi të djemëve të tyre. WEB_CAJLE“

 

 
„Zaevi thotë se nuk janë vetëm përgjimet, por ka edhe bomba të tjera (VIDEO) 
Udhëheqësi i LSDM-së, Zoran Zaev sot dha një intervistë për televizionin e Beograsdit TV H1, partner ekskluziv i rrjetit televiziv botëror CNN.
Skandali i përgjimit nga ana e qeverisë, ndërhyrja dhe instrumentalizimi i gjyqësorit, provat që i ka LSDM-ja, synimi i vetëm i projektit është E vërteta për Maqedoninë, reflektimi mbi situatën aktuale politike në Maqedoni, janë disa nga pyetjet që i përgjigjet lideri i LSDM-së, Zoran Zaevi, transmeton TetovaSot.
“Nuk është vetëm përgjimi. Përgjimi në vetvete është një fatkeqësi. Nëse shikojmë se më shumë se 20 mijë njerëz janë përgjuar, që në vetvete është një fatkeqësi. Por në këto bisedima ka edhe thelb. Gjyqësori është një. Në zgjedhjet që ka ndodhur, kjo është një tjetër fatkeqësi. Çfarë ndodh në media, fatkeqësi. Çfarë ndodh me të gjithë sektorët e sistemit shtetëror, si funksionon ky tmerr si një e keqe e qytetarëve tanë … Këtë dëshmon ky material”, tha Zaev në një intervistë me TV H1.
Intervista është në gjuhën maqedone:
https://www.youtube.com/watch?v=ME3JVescn-c“

Zaevi thotë se nuk janë vetëm përgjimet, por ka edhe bomba të tjera (VIDEO) 
Udhëheqësi i LSDM-së, Zoran Zaev sot dha një intervistë për televizionin e Beograsdit TV H1, partner ekskluziv i rrjetit televiziv botëror CNN.
Skandali i përgjimit nga ana e qeverisë, ndërhyrja dhe instrumentalizimi i gjyqësorit, provat që i ka LSDM-ja, synimi i vetëm i projektit është E vërteta për Maqedoninë, reflektimi mbi situatën aktuale politike në Maqedoni, janë disa nga pyetjet që i përgjigjet lideri i LSDM-së, Zoran Zaevi, transmeton TetovaSot.
“Nuk është vetëm përgjimi. Përgjimi në vetvete është një fatkeqësi. Nëse shikojmë se më shumë se 20 mijë njerëz janë përgjuar, që në vetvete është një fatkeqësi. Por në këto bisedima ka edhe thelb. Gjyqësori është një. Në zgjedhjet që ka ndodhur, kjo është një tjetër fatkeqësi. Çfarë ndodh në media, fatkeqësi. Çfarë ndodh me të gjithë sektorët e sistemit shtetëror, si funksionon ky tmerr si një e keqe e qytetarëve tanë … Këtë dëshmon ky material”, tha Zaev në një intervistë me TV H1.
Intervista është në gjuhën maqedone:
https://www.youtube.com/watch?v=ME3JVescn-c

 

Kosovën nesër e shoh të bashkuar me Shqipërinë, pas referendumit

MG_8162-670x400

Intervistë e Albin Kurtit dhënë gazetës ditore kroate, Večernji List

A do të jetë miniera Trepça arsyeja për eskalime të reja në Kosovë në mes shqiptarëve dhe serbëve?
Nuk mendoj se mund të flitet për eskalim të situatës në mes shqiptarëve dhe serbëve, por për paradigmën e qasjes fashiste së Serbisë ndaj Kosovës në veçanti dhe shqiptarëve në përgjithësi. Politika hegjemoniste e Serbisë, e cila shpërfaqet edhe nëpërmjet Trepçës, mbetet problemi kryesor për paqe të qëndrueshme në Ballkanin Perëndimor. Serbia e sotme e ish bashkëpunëtorëve të Millosheviqit dhe Sheshelit në vend se të kërkojë falje për masakrat ndaj shqiptarëve, ajo edhe më tutje po vazhdon me politikat e saj fashiste ndaj Kosovës; duke dëshmuar kështu se ajo nuk ka ndryshuar që nga koha e Nikola Pashiqit.  E paqja pa antifashizëm është spostim i luftës për « ditë më të mira ».

Si e komentoni vendimin e Qeverisë së Kosovës për shtyrjen e ligjit rreth minierës së Trepçës?
Ideja e Qeverisë së Republikës së Kosovës për shndërrimin e Trepçës në ndërmarrje publike nuk po reflekton në esencë ndonjë plan të qartë, se si “Trepça” të jetë aset i rëndësishëm për zhvillim ekonomik dhe industrial. Sot  “Trepçën”,e projektojnë sikur ajo rrezikohet nga privatizimi  në të ardhmen nga qeveria. VETËVENDOSJE ! angazhohet që përveç ndërrimit të statusit të saj në ndërmarrje publike duhet të bëhet edhe një ligj i veçantë për Trepçën, që do ta bënte këtë ndërmarrje të paprivatizueshme dhe ku do të ndalohej koncesionimi i saj. Trepça duhet të jetë një ndërmarrje publike e interesit strategjik e kombëtar, e lidhur me Kuvendin, ku vendimet për Trepçën duhen të merren me 2/3 e deputetëve dhe jo me shumicë të thjeshtë. Trepçës nuk i duhet  një ligj që e lë në duart e Qeverisë për ta copëtuar e për ta bërë atë publike, pak para se të shitet e për ta shitur.

A është ky presion nga ana e Serbisë dhe bashkësisë ndërkombëtare?
Përderisa Serbia përsërit pretendimet e saja për Trepçën për arsye politike dhe ekonomike, sigurisht se janë edhe disa segmente ndërkombëtare që kanë interesa të caktuara për Trepçën dhe rreth Trepçës.  Po të njëjtat qarqe të cilat e kanë shkatërruar dhe eksploatuar Trepçën gjatë njëzetvjeçarit të fundit,  përpiqen sot që ta pengojnë kthimin e Trepçës në duart e popullit të Kosovës. Por, sigurisht se përgjegjësia kryesore bie mbi supet e Qeverisë së Republikës së Kosovës, e cila në bazë të marrëveshjes së koalicionit të dy partive politike qeverisëse shqiptare me Listën Srpska të Beogradit, të gjitha ndërmarrjet shoqërore në hapësirat ku jetojnë serbët që duan t’i shndërrojnë në ndërmarrje publike duhet ta marrin pëlqimin e komunave me shumicë serbe, që nënkupton realisht pëlqimin e Beogradit. Pra, Beogradi dëshiron ta copëtojë Trepçën dhe t’ia nënshtrojë përfundimisht atë pushteteve të tanishme komunale në veriun e Kosovës, që do të thotë: Serbisë. Por, ekonomia jonë nuk është çështje për të cilën mund të vendosë Beogradi.Trepça është pasuri e Republikës së Kosovës dhe e tillë do të mbetet. Është çështje ekzistenciale për popullin e Kosovës, çështje lirie.

Përse nuk keni hyrë në qeverinë e Kosovës dhe si e vlerësoni punën e saj?
Bashkëqeverisja me PDK-në e Hashim Thaçit dhe Kadri Veselit do të kishte nënkuptuar ripërtëritje të regjimit të vjetër me një Qeveri të re, ku do të legjitimoheshin dhe ku do të vazhdonin privatizimet neoliberale, pazaret e dëmshme me Serbinë dhe aferat korruptive dhe kriminale të qeveritarëve të deritanishëm. Duke e synuar ndryshim rrënjësor politik, VETËVENDOSJE! ka qenë inicuesja e ndërtimit të një blloku pesëmujor antiqeveritar, që e krijoi shumicën parlamentare pas zgjedhjeve të 8 qershorit, por që u pamundësua ta marrë pushtetin, nëpërmjet Gjykatës Kushtetuese, Presidentes dhe institucioneve të tjera të kapura nga PDK-ja si parti-shtet. Qëllimi jonë nuk ishte vetëm ndryshimi i qeverisë së Hashim Thaçit, por edhe ndryshimi i kursit politik të Republikës së Kosovës, që kulmoi me marrëveshjen e 10 shtatorit për një kurs të ri të shtetit për Republikë e pavarur, me prioritet ekonominë, barazinë, drejtësinë, luftimin e krimit të organizuar, sovranitetin; por që Isa Mustafa e zëvendësoi me marrëveshjen e 9 dhjetorit për kursin e vjetër që e lë Kosovën pa republikë.

A do të jetë Isa më i mirë se Thaçi?
Isa Mustafa nuk mund të jetë më i mirë se Thaçi, mbase ai edhe do të jetë edhe më joefikas për ndonjë punë të mirë të mundshme. Ai është krejtësisht i varur nga Hashim Thaçi dhe Aleksandër Vuçiqi që janë dy kryeministrat e tjerë të kësaj qeverie. Pafuqia e tij vërehet edhe tani, kur nuk po mund ta shkarkojë ministrin e tij nga Lista Srpska që i cilësoj si egërsira nënat e të pagjeturve shqiptarë në Gjakovë.  Qeveria Mustafa, Thaçi, Vuçiq do ta bëjë Kosovën në aspektin politik jofunksionale si Bosnja e pasluftës, ndërsa në aspektin ekonomik të mjerë si Amerika Latine në çerekun e fundit të shekullit të kaluar. Por mbetem optimist, sepse vërtetë Qeveria ka shumë numra, por është e dobët. Ndërkaq, opozita i ka të pamjaftueshëm numrat por, është e fuqishme, e prirë nga subjekti ynë Lëvizja VETËVENDOSJE!.

Një numër i madh i shqiptarëve nga Kosova kanë shkuar në luftime në Siri, ndërsa zyrtari kryesor i NATO-s Jens  Stoltenberg ka paralajmëruar mundësinë e sulmeve terroriste nga ata që kthehen? A frikësoheni nga sulmet terroriste në Kosovë?
Nuk është e pamundur që Kosova të bëhet shënjestër e sulmeve terroriste. Ne jemi kundër shkuarjes së shqiptarëve në luftërat e huaja, i dënojmë ekstremistët, radikalizmin fetar i cili në njërën anë merr jetë të rinjsh dhe në anën tjetër shpërqendron vëmendjen nga problemet socio-ekonomike. Nëse shikoni sot hartën e botës, luftëra ka aty ku ka resurse. Në Kosovë nuk është e rastësishme që Mitrovica është e ndarë, sepse aty është Trepça. Por, nga ana tjetër, duhet pasur kujdes që mos të rrëshqasim në doktrinat e përplasjes së qytetërimeve, apo të klisheve të tjera neoliberale.

A jeni besimtar ose sekularist? Juve ju krahasojnë me  Çe Gevarën?
Nuk mund të them se jam besimtar i devotshëm. Unë jam qytetar i Republikës. Nuk mendoj se mund të krahasohem me Çe Gevarën, por sigurisht se disa njerëz mund të tërheqin paralele duke u motivuar nga simbolizimi im me rezistencën, aktivizmin dhe profilin e Lëvizjes VETËVENDOSJE!.

A besoni se Serbia do ta njeh Kosovën dhe si e shihni të ardhmen e Kosovës?
Serbia nuk do ta njeh pavarësinë e Kosovës si një Republikë të pavarur dhe sovrane. Ata në Serbi që e njohin si të tillë janë në margjina të shoqërisë serbe. Serbia dominuese politike do të mund ta njihte Kosovën vetëm kur do ta shndërronte përfundimisht në një Bosnje të dytë. Të ardhmen e Kosovës e shoh si shtet sovran, të bashkuar pastaj me Republikën e Shqipërisë, si rezultat i një referendumi popullor.

 

--------------------------------------LAJME-------------------------------------------------

PËR BASHKIM ME SHQIPËRINË!

“Vendet perëndimore të cilat kanë përkrahur pavarësinë e Kosovës, pritet të dalin me një ofertë për presidentin e Rusisë Vladimir Putin. Oferta përmban kushtin e pranimit të referendumit në Krime, me njohjen e pavarësisë së Kosovës, nga ana e Rusisë”, shkruan gazeta austriake, Der Standard. Siç pohon kjo gazetë, diplomatët perëndimorë po planifikojnë të përcjellin referendumin që do të mbahet më 16 mars në Krime, ku pritet të votohet për bashkim me Federatën ruse dhe shkëputje nga Ukraina. Nga ana tjetër, Rusia duhet të njoh Kosovën si shtet, ose të pranojë vullnetin e popullit të Kosovës për vetëvendosje. Der Standard vë në dukje se qëllimi i Perëndimit është që të krijojë stabilitet në Ukrainë, për ta orientuar vendin drejtë Perëndimit. Por, nëse kërkohet nga Rusia që të njoh Kosovën si shtet, ose të pranojë vullnetin e popullit të Kosovës për vetëvendosje, atëherë pse Perëndimi dhe qendrat e tij (EULEX-i, KFORI, OSBE-ja etj.) të Brukselit nuk po e pranojnë as pavarësinë e Republikës së Kosovës, as nuk pranojë vullnetin e popullit të Kosovës për vetëvendosje?! Vendet perëndimore të cilat kanë përkrahur pavarësinë e Kosovës, pritet të dalin me një ofertë për presidentin e Bashkimit Evropian, Herman Van Rompu, që BE, EULEX-i, KFOR-i, OSBE-ja etj. të pranojnë pavarësinë dhe vetëvendosjen e popullit të Kosovës e jo të zbatojnë edhe me tutje Rezolutën 1244 të OKB-së, e cila e trajton Republikën e Kosovës si koloni të Beogradit dhe të Brukselit! Sepse, edhe pse ishte premtua në Konferencën e Rambujes në vitin 1999, që tri vite pas kësaj konference popullit të Kosovës do t’i mundësohet një referendum për vetëvendosje, kjo nuk ndodhi. Dihet mirë se populli shqiptar nën ish RSFJ është deklaruar me Referendumin e vitit 1991, për Kosovën shtet të pavarur dhe sovran ku do të përfshiheshin të gjitha viset shqiptare në Jugosllavi, dhe në rast të shkatërrimit të RSFJ-së, Republika e Kosovës do të bashkohet me shtetin ëmë, Shqipërinë! Shqiptarët nuk e kanë shtruar kurrë për zgjedhje statusin e ish KSA të Kosovës, si njësi gjeografike, por gjithmonë e kanë shtruar për zgjedhje të statusit e popullit Shqiptar nën ish RSFJ, që u nda e u copëtua dhe me dhunë u mbajt e po mbahet nën sundimin kolonial të tri ish republikave jugosllave! Brukseli duhet të tërheq Planin e Ahtisaarit, Kushtetutën dhe tërë ligjet e imponuar me dhunë nën kërcënimin e Gjykatave të UNMIK-EULEX-it, të Policisë të UNMIK-EULEX-it dhe të KFOR-it, dhe të mundësojë zbatimin e Kushtetues dhe të Ligjeve të Republikës së Shqipërisë në tërë territorin e Republikës së Kosovës, me çka duhet t’i jepet fund sundimit kolonial Brukselit, Beogradit, Podgoricës dhe Shkupit sllavo-maqedonas mbi këto pjesë të Shqipërisë.

© 2015, SHQIPËRIA E BASHKUAR web_cajle.

Memedi, Kasami: Opozita shqiptare ka nevojë për bashkim, dhe luftë të fuqishme ndaj pushtetit

 

Bilalli_Memedi_
RDK
 
 

Maqedonisë i nevojitet jo një shkundje, por një cunami politik, për të dalë nga humnera ku e ka hedhur pushteti aktual. Ky ishte konstatimi i përbashkët i Bilall Kasamit nga Lëvizja BESA dhe kryetarit të sapo zgjedhur të RDK-së Vesel Memedi. Dy bashkëbiseduesit e vlerësuan si të domosdoshëm unifikimin e opozitës shqiptare në mënyrë që t’i kundërvihet politikave të gabuara që e çojnë vendin drejt humnerës. Sipas tyre, unifikimi i subjekteve politike opozitare është mundësia e vetme për të luftuar pushtetin aktual si dhe rruga e vetme për të avancuar të drejtat e shqiptarëve, të cilat ata i vlerësuan, si më të përkeqësuara krahasuar me ato para vitit 2001.
“Ne jemi të interesuar njëherë e përgjithmonë të bashkohemi si opozitë e fuqishme. Thjeshtë do të duhet edhe intelektualët në përgjithësi të dalin në sipërfaqe, të mos frikësohen për shkak se bëhet fjalë për fëmijët tanë, për fëmijët e atyre, që në një farë mënyrë të lëmë një të ardhme më të mirë për fëmijët. Thjeshtë do të duhet njëherë e përgjithmonë ta tejkalojmë veten tonë”, deklaroi Vesel Memedi, kryetar i RDK-së.
“Ne jemi të gatshëm të bashkëpunojmë me çdo subjekt i cili para së gjithash dhe mbi të gjitha e ka interesin e shqiptarëve të Maqedonisë. Subjekte të cilat ashtu sikurse edhe individë të cilët nuk kanë hipoteka me të cilët ata janë të kapur nga dikush”, u shpreh Bilall Kasami, koordinator i Lëvizjes ‘BESA’.
Gjatë emisionit u debatua edhe rreth zhvillimeve të fundit politike, propozimi për ndryshimin e stemës, kur sërish Bilalli e Memedi dolën me qëndrimin se kjo bëhet me qëllim shmangien e vëmendjes së opinionit nga kriza e thellë.
“Në vend që të dilet në publik dhe të thuhet: O burra, thjeshtë nuk kemi takat, nuk kemi fuqi ta ndërpresim ne këtë punë, Bëhet budallallëku akoma më i madh duke tentuar që ta bindin se luani qenka shqiptarë, ose bëhet fjalë për ndonjë hipotekë aq të madhe që edhe ju edhe ne edhe publiku në përgjithësi nuk e din, se për ndryshe të dalësh të mbrosh, të thuash se luani paska elemente shqiptare është çmenduri”., u shpreh Vesel Memedi, kryetar i RDK-së.
“Arrin që të identifikoj Maqedoninë jo më me popullin maqedonas por arrin ta identifikoj me VMRO-në. JO rastësisht VMRO-ja e hap temën e luanit sepse ata janë në një situatë ku nuk kanë më përgjigje për problemet shoqërore me të cilat ballafaqohen dhe do të tentojnë me stilin e vjetër që në këto momente kritike, që sa më kritik të jetë momenti, aq më shumë tema të nxehta të hapin që të vazhdoj ballafaqimi shqiptaro-maqedon dhe gjithmonë të tërhiqet vëmendja e opinionit”, theksoi Bilall Kasami, koordinator i Lëvizjes ‘BESA’.
Duke komentuar protestat e studentëve, Memedi e Veseli thanë se kjo protestë është një dritë në fund të tunelit, sepse studentët janë ajo kategori që kanë rrëzuar pushtete edhe më ditaktoriale se sa pushteti aktual në Maqedoni. Sa u përket zgjedhjeve të parakohshme parlamentare, Memedi u shpreh se subjekti i tij do të merrte pjesë në to, vetëm në rast se zgjedhjet do të organizoheshin nga një qeveri teknike, në të kundërtën sipas tij, nuk ia vlen të merret pjesë në zgjedhje të manipuluara nga pushteti. Ndërsa Kasami nga BESA, u shpreh se do të marrin pjesë në zgjedhje, pasi ato janë mekanizmi i vetëm për të ardhur në pushtet dhe për të realizuar platformën e tyre politike.

Mjekët po largohen nga Maqedonia dhe Serbia

 

 

mjeket41
 

 

Fluksi i braktisjes së mjekëve nga vendi është fenomen në rritje i cili mund të rrezikoj stabilitetin e sistemit shëndetësor. Alarmi vjen përmes një studimi në ‘Heltgruper’. Si shkaqe kryesore të largimit të mjekëve, kryesisht nga gjithë rajoni drejt vendeve më të zhvilluara, janë të ardhurat më të mëdha si dhe zhvillimi më i lartë profesional. Studimi, vëren gjithashtu se një pjesë e mjekëve nga ana tjetër, kanë thënë se punësimi i tyre, varet edhe nga lidhjet politike.

“Në mesin e mjekëve të rinj, në të gjitha vendet, sidomos në Shqipëri, Serbi dhe tek ne, vlerësohet se patjetër duhet të kesh lidhje politike që të sigurosh një vend pune, dhe kjo ndikon tek dikush që është i dëshpëruar dhe kërkon mundësi të punoj jashtë vendit”, tha Vlladimir Lazareviq, ‘Heltgruper’.

Ministri i shëndetësisë Nikolla Todorov e vlerësoi largimin e mjekëve si problem global dhe madje, garantoi se autoritetet shëndetësore po ndërmarrin një paketë masash që synojnë rritje pagash dhe mbajtjen e mjekëve këtu.

“Globalizim do të thotë ato vende që janë më të pasura munden të blejnë më lirë fuqi punëtore shëndetësore, të arsimuar në mënyrë serioze nga vendet më të varfra. Ky është një nga efektet që ka globalizimi dhe me të cilin luftojnë të gjitha vendet, sikurse ne”, u shpreh Nikolla Todorov, ministër i Shëndetësisë.

Mjekët e rinj shkojnë më së shumti në Gjermani dhe Slloveni, vende këto që ofrojnë kushte të shkëlqyeshme.

 

Dies ist das Video von dem Rama "erschüttert" Serbien und Vuçiçin (VIDEO)

Kosovo hat sehr starke Erklärung der beiden Ministerpräsidenten und ethnisch albanischen und serbischen Ministerpräsidenten während einer gemeinsamen Pressekonferenz in Belgrad verursacht, nach einer 40-minütigen Treffen Kopf zwischen ihnen.

In seiner Rede betonte, dass Rama Kosovo ist unabhängig und das ist eine Tatsache. Aber im Moment PM Alaksandar Vucic, demonstrative Schild mit einem Lachen im Gesicht hob kufjen Übersetzung.

Nach Abschluss der jeweiligen Aussagen, die Beantwortung von Fragen von Journalisten bei der ersten Gelegenheit, die Vucic: "Ich hatte nicht erwartet, Provokationen, und ich hatte nicht erwartet, für den Kosovo sprechen, sollte aber zu beantworten, das wird nicht zulassen, dass jemand nach Serbien verunglimpfen Belgrad ".

Die unmittelbare Reaktion war, Rama, der sagte ruhig: "In Bezug auf das Kosovo, ich glaube, dass die Realität bleibt unveränderlich, trotz unterschiedlicher Auffassungen und voller mosdakordësisë".

 

Management-Bereiche für die kommende Saison

Management-Bereiche für die kommende Saison

 

Gutes Management touristischen Küste hat sich der Schwerpunkt des Treffens zwischen Drejuesve Nationalen Tourismusbehörde und Vertretern der Wirtschaft in der touristischen Zone von Golem.

Nach Angaben der Agentur Director Auron Tara, haben nun einen Bewirtschaftungsplan für die nächste Saison Reese Ortes, und die Harmonisierung der Unternehmenstätigkeit.

Wirtschaftsvertreter äußerten ihre Ansichten in Bezug auf die Harmonisierung der Unternehmenstätigkeit im Hinblick auf das Wohl der touristischen Saison.

11.08 / 2014web_cajle

Rama besuchten das Presevo

Rama besuchten das Presevo

 

Albanischen Premierminister Edi Rama wird bei seinem Besuch in Serbien, die am 10. November begann im Presevo stehen.

Einige Medien im Kosovo berichtete gestern, dass Ministerpräsident Rama nicht in Presevo stehen.

Communications Director von größter Endri Fuga, sagte, es wurde offiziell bestätigt, dass Rama wird Presevo besuchen.

"Es gibt keinen Grund, warum nicht gehen Rama in Presevo Es albanischen Bevölkerung lebt. Und als solche sind von den Serben und den Albanern respektiert werden", sagte er.

Besuch albanischen Ministerpräsidenten von Serbien Edi Rama, der erste einer albanischen Ministerpräsidenten in einem Zeitraum von 70 Jahren, als ein sehr wichtiger Moment für die Normalisierung der Beziehungen zwischen den beiden Ländern sowie die Rechte der albanischen Minderheit in Serbien betrachtet. 

2014.08.11 web_cajle

Agenturen slawischen: Koco Danaj erfordert Revision der Grenzen ", Albaner, gestohlene Land zurückkehren"
 
 
Agenturen slawischen: Koco Danaj erfordert Revision der Grenzen ", Albaner, gestohlene Land zurückkehren"TIRANA  - Wenige Tage vor dem Besuch von Premierminister Rama in Belgrad, Slavic-Agenturen veröffentlichen einen offenen Brief an den Erfinder der Plattform für "natürliche Albanien", Koco Danaj, in dem verlangt die Vereinigung der albanischen Gebiete.  Die Medien in Serbien und Montenegro Schreib heute bekannt, dass Initiator der Plattform Natur Albanien Koco Danaj schickte einen Brief an die Regierung von Montenegro, Serbien, Griechenland und Mazedonien zu verlangen, dass diese Länder sich zu drehen ihr Land geplündert Albanien.  serbische Nachrichtenagentur "Tanjug" schreibt, dass in diesem Danaj Papier-basierte natürliche fordert Albanien Gebiete 1912. Laut serbischen Fernsehen B92, Danaj erfordert die überarbeiteten Grenzen und Rück Albaner geplündert Ländern.  Die montenegrinische Tages Dan schreibt der Gründer der Natur Albanien setzt voraus, dass die Albaner in Montenegro beitreten mit Albanien. Während die serbische Tageszeitung "Blic" unterstreicht, dass Danaj hat erneut aufgefordert, landet gestohlen Albanien zurück.  2014.11.08 web_cajle
 

 

Erdogan mit dem größten Wohnpalast der Welt!

Erdogan mit dem größten Wohnpalast der Welt!
Und genau aus diesem Palast haben damit begonnen, unmittelbar nach seiner Wahl zum Präsidenten zu kritisieren.

Der neue Präsident der Türkei, Recep Tayyip Erdogan, der in den vergangenen 11 Jahren hat sich der Ministerpräsident der Türkei, hat sich durch die öffentliche Meinung, die verhalten sich wie Sultan angeklagt worden, nachdem beherbergen die größte Wohnpalast der Welt bauen von denen hat 384.000.000 £ Pfund kosten, die zwei Mal mehr als geplant ist.

"White Palace" wurde trotz der Tatsache, dass das Projekt sich shlekë einstweilige Verfügung zum Schutz der Bäume im gebirgigen Teil der türkischen Hauptstadt Ankara-schreibt "Business Insider" gebaut.

Palace in Frage hat 1.000 Zimmer und ist viermal so groß wie das Schloss von Versailles (Versailles). Bäder sind in Seidentapeten gewickelt, und der ganze Palast ist von Wäldern umgeben. Erdogan hat sich jedoch nichts den Fall verlassen, unter Palast gebaut den Bunker.

Kemal Kilicdaroglu, Vorsitzender der oppositionellen Republikaner, erklärte: "Die so genannte Sultan baute dieses palllat in Ort, wo es mehr als 3 Millionen Arbeitslose. Es gibt Hunderte Wurzel gefällte Bäume, diesen Palast zu bauen. " 11.06 / 2014web_cajle

 

Über 1 Million Touristen besucht Albanien in den ersten 6 Monaten des Jahres 2014

Bild

 

Nur in der ersten Hälfte dieses Jahres, wurde Albanien von über 1 Millionen Touristen im Jahr 2013 besucht und mit dem gleichen Zeitraum im Vergleich, war die Zahl der Touristen um 24% erhöht. Die Zahlen wurden vom Minister für Stadtentwicklung und Tourismus Englantina Gjermeni bei einer Pressekonferenz in London bekannt, "Albanien, Ihr Ziel für Tourismus und Investment" der britischen und internationalen Medien ausgezeichnet.

Minister Gjermeni, die in England an der Spitze der albanischen Delegation Messe WTM London 2014 kündigte für die Medien liegt, in der Pressekonferenz, die Initiativen der Regierung und Ministerium, das sie führt, der Sektor übernommen Tourismus und begleitet von der Executive Director der World Tourism Organization, Carlos Vogeler und Generaldirektor des Tourismus, der Behörde für Stadtentwicklung und Tourismus, Sonia Popa.Gjermeni in London.

Was ins Auge, so der Minister, ist eine deutliche Steigerung der Touristen aus Polen, mit etwa 14000, den skandinavischen Ländern mit etwa 12.000 und Großbritannien mit rund 27.000 Besuchern.

Unser Ziel, die znj.Gjermeni, ist die Anerkennung von Albanien als Reiseziel. Um die Zahl der Direktflüge zu erhöhen, nicht nur in der Sommersaison und dem Beginn des Fluges von Low-Cost-Linien, sagte Minister Gjermeni zusammen mit dem Bundesministerium für Verkehr, um Verhandlungen über die Eröffnung eines zweiten Flughafens begonnen haben. Eine Erhöhung der Anzahl der ausländischen Direktinvestitionen in Albanien, in der Tourismusbranche, die Verbesserung der touristischen Infrastruktur und Steigerung der Qualität der Dienstleistung, sind ein integraler Teil einer Reihe von Maßnahmen und Gesetzesinitiativen vor kurzem durchgeführt, im Hinblick auf die Tourismusbranche.

 

 

www. cajle.com

Höre uns LIVE!

 

 

 

www. cajle.comNdonjeher dua te jem vetem ne nje vend ku nuk ka asnjeri ,te shfryej uleras therras me mall dike qe me mungon shum dhe do me mungoj pergjith jeten 

Do filloj te dua disa njerz me pak keshtu dhe me pakdovuajUn te kam humbur por kurr ste kam harrua

Nuk e di nuk mundem apo nuk dua qe te harroj ,nuk e di te urrej apo ma shum te dashuroj ,nuk e di si te them un ty me merr malli qe te shoh me sy

 

Gabimi me i madh ishte qe te dhurova zemeren ,kur ne fakt ti kishe nevoj per tru

 

Me mir te zgjedhja ate qe me deshi se sa ate qe desha ,se ai qe me deshi qante dhe qesht bashk me mua, kurse ky qe desha per kte qava dhe nuk qesha

... S'PAKU So THOT LEGEND!

'' DIE Vögel singen ''
 
 
 
'
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
'..Simbas Nji Legende existiert Vogel, der nur ein einziges Mal während seines ganzen Lebens, mein schöner als jedes andere Geschöpf in dieser Welt singt. Von diesem Moment er aufgibt qerdhen Küken benötigt gjembosura Baum mit Ästen und findet keinen qetsi bis gjejë.Përbirohet zwischen seinen Zweigen verflochten und Gesang, stieß seinen Körper in die längste und mprehtin seinen Stachel. Während Sterben, seinen Schmerz explodiert in Kangen viel schöner als der Gesang der Nachtigall, die Kanarienpockenvirus. Preis Kang wunderbar, was das Leben ist, sondern die ganze Welt hört zu hören, der Herr im Himmel lacht. Weil es am besten, was existiert, kann nur durch Preis Nji viel Schmerz erhalten ... oder z  umindest so sagt die Legende ... ""
 

Sterben Vögel singen

web_cajle 

MARKETING  drucken Sie das Bild !!!cajle.com Kleinanzeige

 

GARTENBAU-Mili

Cajle, Gostivar

Mob: 071-215-734 Fax: 042-286-738

E-mail:  kontakt@gartenbau-mili.com

Wir Herstellung und Montage aller Arten von Betonplatten und deren Montage.

"Es ist nett, wichtig zu sein, aber noch wichtiger ist, gut zu sein."


tvkohalogo

Adler cajles   

 
cajle.com  

Vitamin Aga

 
Gape mit Wunder, warum können nicht hängen, ohne mir das Herz.!
gelen gidip kirmizi 

www. cajle.com Albanischen Sprache Alphabet, großen Wert mit Vereinheitlichung der albanischen Nation Day Congress albanischen Alphabet vor 106 Jahre in Bitola ist die Nation der größte einheitliche shqiptar.Fal albanischen Alphabet mit lateinischen Buchstaben erfolgen wurde westliche und europäische Ausrichtung bestimmt albanischen Nation im Jahre 1908. Diese vizionaritet von Intellektuellen und Patrioten mit prominenten albanischen Nation der Anfang des letzten Jahrhunderts ist Verpflichtung und die Vision der neuen Generationen entsprechen den schwierigen Weg der albanischen Nation in Europa verbunden mit vervollständigen bashkuar.shqiptar Nation.  Glücklicher Tag der albanischen Alphabet, Herr bekoft albanischen Nation.  Mit respket Rufi Osmani

 
 gelen gidip kirmizi
Ich bin erstaunt, mit der Person, auch wenn ich weiß, dass alles durch einen glücklichen Sache, die aus dem Handgelenk zu fliehen enttäuscht bestimmt!

 

 


Sie sind Besucher Nr.


Eigene Webseite von Beepworld
 
Verantwortlich für den Inhalt dieser Seite ist ausschließlich der
Autor dieser Homepage, kontaktierbar über dieses Formular!